lördag 25 oktober 2014

R.I.P. Jack Bruce

7 kommentarer:

  1. Väldigt sorgligt. Han skrev ju de flesta låtarna till Cream, var den som sjöng mest men när Cream höll på, då var gitarristen Gud och Clapton vann.
    Åren mellan 66 till sådär 72 var nog hans bästa år. Cream men också starka solo skivor. Hans bästa sång är kanske "theme from an imaginary western" som finns med på "Songs for a tailor".
    Nu skall han creameras.

    SvaraRadera
  2. Amerikanska Mountain gjorde den definitiva versionen av Imaginary western.

    SvaraRadera
  3. Colosseums version av Theme from an imaginary western är inte att leka med heller. Chris Farlowe sjöng. Jag såg Colosseum med Jon Hiseman på trummor på Studentkåren i Göteborg när det begav sig. Du skriver att åren mellan 66 - 72 var hans bästa år - menar du personligt eller musikaliskt?

    SvaraRadera
  4. 5 songs med Jack Bruce kommer i veckan förstås.

    SvaraRadera
  5. Musikaliskt. Privat var det nog ett helvete ibland, inte minst med Ginger Baker.

    SvaraRadera
  6. Man lär sig alltid något nytt. Angående Theme From An Imaginary Western som du nämner, så läser jag nu på All Music att Jon Hiseman (trummor) och Dick Heckstall-Smith (sax) ju är med på Songs For A Tailor. Då förstår jag orsaken till att Colosseum sedan spelade in låten på albumet Daughter Of Time.

    SvaraRadera
  7. Har nu gjort i ordning en 5 Songs med Jack Bruce. Den kommer senare i veckan. Jag har ganska dålig koll på honom efter Cream. Han samarbetade ju mycket med Colosseumkillarna och även med John McLaughlin och Chris Spedding.

    SvaraRadera